Ćelavost



Kosa je vrlo osjetljiva stvar, pogotovo kod nas muškaraca. Što si stariji, to je manje lijepa. Rijetki su sretnici koji imaju istu kvalitetu kose cijeli život. Do prvih promjena dolazi već u razdoblju između dvadesete i tridesete godine, a nakon tridesete propadanje se ubrzava, osim u slučaju nizozemskog nogometaša Dennisa Bergkampa, čija se frizura počela oporavljati nakon ženidbe.

Postoje dvije mogućnosti na koje je u određenim godinama osuđena većina: ili ćeš posjediti ili ćeš oćelaviti. Sijedi muškarci izgledaju privlačno. Oni su otrov za žene, poput Georgea Clooneya. Sijedost je svakako bolja opcija propadanja frizure, jer ćeš djevojkama izgledati iskusno i šarmantno, što je seksi. S druge strane, ćelavost je definitivno korak nazad. Gubitak kose poružnjuj, i stvara velike frustracije. Dovoljno je vidjeti Georgea Costanzu iz ''Seinfelda'', da ti bude jasno koliko je teško biti ćelav.

Geni su nemilosrdni: muška ćelavost je nasljedna bolest. Postoje metode kako ju usporiti, ali ne djeluju na duže staze. Ti se možeš kvalitetnije hraniti i manje živcirati, ali ako si genetski predodređeni gubiti kosu, to će se doista i dogoditi.

Ćelavost je na neki način izdaja. Osjećaš se mlad i spreman osvajati cure svih godina, pa čak i maloljetnice, no kosa to sve upropasti. Odjednom se barenje mladih cura čini perverznim i bolesnim, samo zato što izgledaš staro.

Ćelavost može djelovati loše na samopouzdanje. Neki muškarci crpe svoju barilačku snagu iz ljepote kose, a kad je izgube to ih psihički uništi. Ima i onih kojima nije potrebno mnogo da padnu u depresiju, pa ih gubitak kose doslovno satre. Sve ovisi od osobe do osobe kako će se prilagoditi na ovu veliku životnu promjenu.

Teorija ženidbe

Postoje muškarci koji toliku važnost pridaju otpadanju kose da čak smatraju da se čovjek mora oženiti još dok ima kosu, jer ga kasnije niti jedna neće htjeti. Za njih ćelavost označava kraj barilačke karijere, i vječnu samoću, u slučaju da se u mladosti nije našla cura. Neki su toliko radikalni u svojim razmišljanjima da čak smatraju ženidbu čudotvornim lijekom protiv ćelavosti, pritom se pozivajući na već spomenutog nizozemskog nogometaša Dennisa Bergkampa.



Naravno, takvo je razmišljanje pretjerano. Postoji milijun primjera koji ruše ovu teoriju. No, ćelavost definitivno sužava širinu izbora. Zamislite Georgea Costanzu kako čeka ispred srednje škole svoju curu. Ćelav čovjek se ipak mora preorjentirati na starije, barem iznad dvadeset godina, jer se veza s jako mladom curom doista doima čudnom.

Ćelavost kraj karijere?

Priroda se ipak nije ružno poigrala sa muškarcima koji gube kosu. Postoji lijek za njihove muke, a zove se brijanje glave. To je i savjet najvećih svjetskih zavodnika. Frizura puna rupa možda nije privlačna ženama, ali obrijana glava definitivno jest.

Teško je reći zbog čega se žene u Republici Hrvatskoj pale na obrijane muške glave. Valjda je takva frizura curama strašno muževna i potiče njihovu požudu. Obrijani muškarac izgleda opasno, kao pravi ''alfa mužjak'', a to je ono što prolazi kod ljepšeg spola. Činjenica je i da niti jedan obrijani na prvi pogled ne izgleda balavo i neiskusno. S ovakvom frizurom ne možeš pogriješiti, u slučaju gubitka kose.

Bezbroj sam se puta uvjerio da je obrijana glava pobjednička frizura. Svaki put kad odem na more obrijani nabildani tipovi bare najzgodnije žene, u kojem god mjestu ljetovao. To ne može biti slučajno.

Ipak, nije dovoljno samo žiletom ukloniti kosu s glave. Obrijani muškarac ne smije biti veseo i stalno nasmijan, jer će onda izgledati kao lik iz nekog lošeg crtića. On mora biti macho, mrk i ozbiljan, pokazujući tako da je ''alfa mužjak''. Ako igraš na kartu privlačnosti ''glatke'' frizure, onda moraš glumiti bahatog mužjaka, jer inače neće biti dobro.

Brijanje nije dobro rješenje baš za svakog. Nažalost, nekima takva frizura uopće ne stoji, zbog nepravilnog oblika glave ili nemogućnosti stvaranja mrke face, koje će se drugi ljudi plašiti. Takvi bi možda ipak trebali ostaviti kosu na glavi i igrati na kartu ''dobrog oca budućeg djeteta''. Proćelav čovjek katkad odaje dojam idealnog muža, koji će se izvrsno brinuti za buduću djecu. Možda nećeš biti veliki zavodnik sa svojom ćelavom glavom, no ženu ćeš svakako moći naći.

Dobro je raditi na vlastitom izgledu i popravljati ga, ali to ipak nije presudno. Nekima se živo fućka u kakvom im je stanju kosa, jer znaju da su samouvjerenost i dobra zavodnička tehnika ono što donosi rezultate. Samo treba dobro proučiti žensku psihu. I ne dopustiti da te ćelavost psihički satre.

26.01.2009. u 10:46 • KomentirajPogledaj komentare (11) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)