Je li njezino NE uvijek kraj?

Cura koja jedno govori, a drugo želi... Na takve ćemo situacije naići redovito u komunikaciji sa svojim poznanicama, prijateljicama, ljubavnicama, a posebno kad si u vezi. Zašto je taj fenomen toliko prisutan, vjerojatno ima veze s podjelom mozga na emocionalni i razumni dio, no točan odgovor mogli bi eventualno znati iskusni psiholozi. U svakom slučaju, na taj jaz između izrečenog i željenog treba jako dobro paziti.

Svi koji se bave zavođenjem prije ili kasnije si postave pitanje: kada je njezino verbalno odbijanje konačno, a kada se zapravo radi o testu moje muškosti i upornosti?

Pisati uopće o ovoj tematici na ovakav način danas je prilično nezahvalno. Treba naglasiti da je ovo iznimno delikatna tematika. Naime, među zadrtim pripadnicima muškog spola uvriježilo se uvjerenje da ''kad žena kaže ne, to zapravo uvijek znači da''. Dosta zla je proizašlo iz ovakvog svjetonazora, jer to je ujedno i silovateljski moto. Riječ je o problemu protiv kojeg se u današnje vrijeme bore udruge za ravnopravnost i zaštitu žena. S druge strane, prestrašeni dobri dečki, u silnoj želji da pokažu poštovanje prema ženama, odlučili su sve što god neka cura kaže doslovno shvatiti. To je igra na sigurno i dobar način da izbjegneš boravak u zatvoru, no u mnogim situacijama baš ćeš zbog toga izgubiti priliku kod žene kojoj si zapravo privlačan.

Koliko je verbalno odbijanje vjerodostojno ovisi isključivo o njezinom govoru tijela. Točno možeš vidjeti po načinu na koji te cura gleda i sluša pali li se na tebe ili ne, a ako je jasno da si joj privlačan, tada njezine riječi ne znače mnogo. Oči su ogledalo duše, u njima sve piše...

Ovo su četiri klasične situacije u kojima njezino NE ne mora nužno značiti kraj, pod uvjetom da ti svojim govorom tijela pokazuje da te zapravo želi:

1. ako voli igrati igrice – pojedine cure obožavaju igrice i glumu, a samo onaj koji je dorastao njezinim testovima može doći do ljubavnog trijumfa. Takve djevojke je lako registrirati: obično se vole lijepo obući, strašno su bezbrižne i neodgovorne, imaju onaj pokvaren smiješak na licu i vragolaste oči poput Brooke iz Tree Hilla. Ako si ju u stanju privući svojom pojavom i osobnošću, pravi posao tek počinje. Naravno, jedna od njeznih klasičnih kušnji je i odbijanje, koje ne treba doživjeti kao konačno nego samo nastaviti odlučno dalje kao da ti ništa nije ni rekla.

2. ako je nesigurna i boji se promjena u svom životu – djevojka koja je imala negativna iskustva u prošlosti s muškarcima boji se ponovnog loma srca i često će odbiti čak i onog tko joj se sviđa, jer strah je prejak. U takvoj situaciji, ako procijeniš da je to cura vrijedna truda, treba biti strpljiv, uporan i odlučan, pa će prije ili kasnije njezino ne preći u da. Naravno, pod uvjetom da je očito kako joj se zapravo sviđaš.

3. ako je u igri drugi frajer, s kojim je već dosta bliska ili čak u vezi – ostavio si super dojam na nju, ali tvoj pokušaj poljupca ili dobivanja broja mobitela završava neuspješno, jer postoji još netko u njezinom životu. Međutim, ako pokažeš da si definitivno bolji od tog tipa, i da bi s tobom više uživala, preokret je s vremenom itekako moguć, čak i ako je u braku.

4. ako je nabacila kujistički štit – zmijski pogled, nos do plafona, ružne riječi iz njezinih usta. Kujizam je jedan zanimljiv trend među ženama, no neki stručnjaci smatraju da je to tek obrambeni štit, iza kojeg se navodno skriva nesigurna djevojka, koja se boji intimnosti. Pa kad ti bahato kaže ''makni se od mene, tamo su ti frendovi'', ti bi njoj trebao odgovoriti ''hej, ne moraš preda mnom glumiti kuju. Znam da se skrivaš i da to nije tvoje pravo lice'', nakon čega bi se ona trebala smekšati i promijeniti svoje ponašanje.

Kad su nepoznate cure u pitanju, kojima si uletio usred bijela dana, mogli bismo reći da je njihovo NE apsolutno uvijek NE. Verbalno odbijanje pak od nepoznate cure u diskoklubu u većini slučajeva također znači NE, osim kod djevojaka koje vole igrati igrice ili kod iznimno alkoholiziranih cura.

Ovakve ''lažne NE'' situacije zapravo se najčešće javlja kad curu poznaješ, barem površno. Ostvario se određen stupanj emocionalne bliskosti i sad je vrijeme za korak više. Bilo da je to prijateljica od prijateljice, kolegica s posla ili s faksa, žena od koje si dobio broj al navodno ne želi ništa više, moraš dobro paziti na njezin govor tijela i djelovati ako je jasno da si joj privlačan. Previše je takvih kompliciranih situacija u kojima o tvojoj odlučnosti ovisi hoće li biti happyenda ili ne, da bi se moglo neuko propuštati očite prilike, samo zato što nisi uočio ono što ti cura suptilno pokušava pokazati.

S druge strane, tu su dečki koji uopće ne razumiju žene. Jednostavno su pripadnice ljepšeg spola za njih misterij, a njihov govor tijela uopće ne uzimaju u obzir. Kad takvima kažeš da NE nije uvijek kraj, slijede nevolje: u boljem slučaju dosađivanje curama, u gorem fizičko nasilje. Zato valjda nitko ni ne piše o ovoj tematici na ovakav način.

Da li se moguće prevariti čak i ako si iskusan? Naravno. Svakom se može dogoditi da krivo pročita njezine skrivene želje, jer nismo mi vidovnjaci. No, tada se treba znati zaustaviti, prije nego napraviš neku glupost. Svejedno, bolje je biti malo uporniji i ponekad pogriješiti, nego totalno pasivan, u konstantnom strahu da ne bi nekog povrijedio. Dok god vladaš samim sobom i svojim potezima nećeš upasti u nevolje.

19.11.2008. u 10:49 • KomentirajPogledaj komentare (7) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)