Alibi igra

Kako u sportu, tako i u ljubavnoj sferi, ljudi koji nisu spremni na rizik ne mogu postići respektabilan rezultat. Ako u ključnoj situaciji nisi u stanju preuzeti odgovornost na sebe i napraviti ono što se mora, jednostavno nikad nećeš postati uspješan u onom čim se baviš.

Alibi igrača ima pregršt svugdje oko nas. Nešto ih je manje među muškarcima nego među ženama, ali svejedno jako mnogo mladića svjesno bira pasivan pristup životu. Zašto? Zbog straha od neuspjeha. Kad je ljubavna sfera u pitanju, onda to znači izbjegavanje stresnih radnji, kao što su ulijetanje, traženje broja mobitela i pokušaj poljupca.

Osjećaj manje vrijednosti i sram zbog odbijanja najvažnije su karakteristike ljubavnih alibi igrača. Prema slobodnom tumačenju nesigurnih ljudi, dobiti odjeb krajnji je ljudski neuspjeh i dokaz vlastite bezvrijednosti. Zbog toga mnogi radije žive u svom sigurnom svijetu, bez ikakvih pokušaja samoostvarivanja, nego da krenu u akciju pa dožive neuspjeh kojeg doživljavaju kao dokaz vlastite inferiornosti.

Neke karakteristike tipične za alibi igrače

1. Nikad ne prilazi curama – alibi igrač bari samo ako mu cura otvoreno pokaže da ga želi. To ne mora biti hendikep, ako se druži s velikim brojem ljudi, jer tad će se sigurno određeni broj cura napaliti na njega. No svejedno, time mu je izbor potencijalnih partnerica sužen na minimum, a problem je i to što ne bira on, nego cura, pa je opasnost od završavanja u bljutavoj nesretnoj vezi velika.

2. Sramežljivost – osjećaj nelagode budi se u njemu u svakoj imalo rizičnoj situaciji. Potreban mu je nadljudski napor da bi uletio curi ili ju poljubio. Njegova nesigurnost ubija svaku hrabrost, a društvene norme koristi kao alibi za svoju pasivnost.

3. Isforsirana izbirljivost – u situaciji kad bi trebao uletiti curi u njemu se budi strahovita izbirljivost, koja je samo paravan za prikrivanje straha od neuspjeha. ''Ma nije mi baš nešto''; ''Čini mi se glupa na prvi pogled''; ''Frendice su joj kuje, sigurno je i ona''; ''Malo sam ju bolje pogledao, ipak me ne privlači''. Alibi igrači često ispadaju jako izbirljivi, ali to je samo krinka, dio njihove alibi igre.

4. Uvijek pun izgovora – kad je potrebno krenuti u akciju, čut ćete od alibi igrača pregršt kreativnih izgovora zašto baš sad nije pravi trenutak za pokušaj zavođenja. ''Nisam dovoljno pijan''; ''Budem kasnije, prije fajrunta''; ''Smeta mi onaj frajer kraj nje''; ''Lice mi je prištavo''; ''Ne osjećam se dobro večeras''; ''Sigurno ima dečka''.

5. Drugi su mu krivi – alibi igrači rijetko su u stanju zaključiti: ''Podbacio sam, ali nešto sam naučio iz toga pa će sljedeći put biti bolje''. Uvijek su drugi krivi ili je kriv ovaj svijet nepošteni ili roditelji što su rodili njega čudovište. Dramatiziranju nema kraja.

6. ''Ja mogu, ali ne želim'' – on tvrdi da točno zna kako sa ženama, i kad bi se potrudio mogao bi imati koju god želi. Ali on se ne želi potruditi. Razlog tome vrlo je jednostavan, ali nikad na glas izrečen: boji se da će i nakon mnogo truda ostati neuspješan, pa mu je lakše vjerovati da se u njemu skriva neupotrijebljeni potencijal i da bi jednog dana možda i mogao biti uspješan, ako prestane biti pasivan.

7. Kompliciranje – alibi igrači su u stanju zakomplicirati život do kraja, postavljajući si previše ''a što ako?'' pitanja. Na njihovu veliku žalost, spontanost i opuštenost ono je što donosi rezultate.

Krivi pogled na svijet

Bol je nemoguće potpuno izbjeći, kao ni životne neuspjehe. Svatko doživi hrpetinu ružnih stvari i nema te životne filozofije koja će te zaštititi od podbačaja, neuspjeha i razočaranja. Bitno je samo kako se postaviš prema svemu tome. Ako svoje pogreške i podbačaje doživljavaš tragično, nećeš moći ostvariti svoj puni potencijal. Neuspjesi su zapravo korisni. Samo iz njih je moguće nešto naučiti pa kasnije napredovati. Niti jedan debakl nije tragedija. Dobiti odjeb od cure je nešto čemu se treba veseliti...

09.11.2008. u 13:38 • KomentirajPogledaj komentare (2) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)