Zvijezde protiv Legendi Lige

Mnogo je sličnosti između ljubavi i sporta: i jedno i drugo donosi ti sretne i nesretne trenutke, a bez velikog truda i rada nema rezultata, kao ni bez ponešto sreće. Baš zbog toga mali nogomet je izabran kao igra u kojoj su po prvi put odmjerili snage bivši i sadašnji igrači zavodničke Lige, Legende i Zvijezde.



Među veteranima Lige vladao je veliki interes za ovaj dvoboj, što je bilo očekivano. Naime, iako u posljednje dvije i pol godine gotovo nitko od njih nikad nije javno pričao o ligaškim danima, nesvjesno potiskujući svoju revolucionarnu prošlost, svima je Liga zapravo ostala u jako lijepom sjećanju i rado su se odazvali na poziv za ovu utakmicu. Tjedan dana uoči susreta vladao je entuzijazam. Ugodne uspomene ponovo su izbile na svjetlo dana, atmosfera u društvu opet je bila fenomenalna.

Osim mene Stifmeistera, za Legende su još nastupili Recoba (zavodnički Kralj), Giggs (pobjednik Liga kupa), Larsson (jedan od utemeljitelja), Lucifer (pobjednik natjecanja iz 2004. godine) i Nadal (nesuđena FA kup zvijezda).

Među nama veteranima je vladala velika neizvjesnost. Glavno pitanje koje smo si postavljali glasilo je: kakvi su naši nasljednici? Znali smo da im zavođenje ide dobro, no Liga nije samo prilaženje ženama. Važna je i dobra atmosfera, srdačnost, entuzijazam, duhovitost, kreativnost. Susret s novim 'mufolovcima' mogao je biti i razočaranje, no srećom ubrzo smo odahnuli: mladi lavovi pokazali su se baš onakvi kakve smo nasljednike i htjeli imati, što je velika stvar.



Omladinci su na utakmicu došli u punom sastavu: svih 7 igrača Lige plus skaut i tajnik natjecanja. Odmah su nas na početku impresionirali svojim majicama, na kojima je s prednje strane bio amblem Lige, a sa stražnje pseudonimi igrača. Čini se da su izvrsno organizirani, a njihov mecena Boney M puno ulaže za dobrobit Lige. Financijski funkcioniraju besprijekorno.

Za Zvijezde su igrali: Zanetti, Ravanelli, Boney M, Inzaghi Jr., Tore Andre Flo, Zebina i Tyson.

Mnogi su priželjkivali da se prva naša prijateljska utakmica održi u disko klubu, i da cilj natjecanja budu žene. No, među starim igračima ključni akteri već dugo su u ozbiljnim vezama, ili traže komade izvan disko klubova ili su jednostavno preumorni za nove natjecateljske napore.

Naravno, tu su i oni koji se žele priključiti Ligi na proljeće. Bit će zanimljivo vidjeti mogu li parirati fenomenalnim mladim bariteljima. Međutim, sudar Legendi i Zvijezdi Lige u disko klubu u punim zavodničkim sastavima sigurno se neće dogoditi, to je jednostavno utopija.



Mislili smo: lako ćemo, oni su premladi da bi nas pobijedili u nogometu. Međutim, čim su se pojavili na terenu u ''štucnama'' i počeli rolati loptu te silovito pogađati u rašlje na zagrijavanju, postalo je jasno da momci treniraju po klubovima i da smo pred velikim nogometnim izazovom. Srećom, i mi smo imali adute: divljeg neprobojnog golmana Nadala, fantazista Giggsa i u obrani besprijekornog Lucifera. Oni su pak imali momčad gotovo bez slabe točke, sa visokim Zanettijem kojeg ne možeš ni preći ni zaustaviti, te izvrsnog Zebinu i Ravanellija.

Počelo je žestoko. Zvijezde su nam ''sakrile'' loptu i morali smo se bunkerom braniti od njihovih nasrtaja, ali obrana ''igrač igrača'' izluđivala ih je i nisu mogli stvoriti šansu, a kad bi je i stvorili, Nadal bi se bacio u noge napadaču i pokupio loptu.

Obrana Zvijezdi bila je slabija strana, dosta su prostora ostavljali i na kontre smo stvorili pregršt šansi, ali nažalost stative i izvrsni golman Boney M nisu dopuštali vodstvo veterana. No, onda je ipak Lucifer iz blizine zabio na asistenciju Giggsa i Legende su konačno povele. Ipak, nismo izdržali do poluvremena. Ravanelli je superudarcem iz velike daljine probušio Nadala i na odmor se otišlo s rezultatom 1:1.



U drugom poluvremenu ista slika: Zvijezde napadaju, Legende se brane i onda iz kontri stvaraju mrtve šanse i promašuju ih. Pogodio sam tri stative, a i drugi su se ispromašivali. Lopta jednostavno nije htjela u gol. Naravno, stigla je kazna. Jedna pogreška u obrani donijela je čisti zicer Zebini koji je zabio za 2:1, par minuta prije kraja. Tada su Legende krenule na sve ili ništa, obrana se više nije igrala i Ravanelli je s još dva gola u sudačkoj nadoknadi donio zasluženu pobjedu mladim lavovima, 4:1 protiv Legendi Lige.

Valja spomenuti da se igralo na temperaturi ispod nule. ''Zagrijat će se to!,'' tvrdio je frajer koji nam je iznajmio dvoranu, ali balon je ostao leden svih sat i pol vremena. Golmanima je bilo najgore, no čini se da nitko nije zaradio upalu pluća i to je najvažnije.



Na utakmici se pojavila i legenda svih legendi, kontroverzni Marat Safin, čovjek koji je obilježio kompletnu eru stare Lige od 2003. do 2006. Svojim nekonvencionalnim potezima i nedostižno visokom razinom duhovitosti uvijek je bio u prvom planu, bez obzira na skromne i najčešće na novcu bazirane zavodničke sposobnosti. Safin se ništa nije promijenio zadnjih godina. Ovaj spektakl iskoristio je za pričanje priča o svojoj Novoj godini u Makedoniji, i povoljnim tamošnjim cijenama kad je u pitanju novogodišnji ''provod.''

Utakmica je bila uzbudljiva, i svi smo jako uživali igrajući u ledenom balonu na Utrinama. Međutim, ono što se događalo poslije teško je opisati riječima. Kad je nas 14 sjelo zajedno na pivu, čarolija je opet oživjela. Tolika razlika u godinama, a tako dobra atmosfera, puna veselja, entuzijazma, kreativnosti. Kao da se poznamo cijeli život. To može samo Liga! Opet je stvoreno bratstvo. Gledao sam oko sebe lica veterana i mladih lavova i svi su osjećali isto što i ja. Svi smo bili sretni. Nikome se nije išlo doma, jer bila je to izvrsno provedena večer, iako nitko nije ništa zaveo niti makar uletio ženama. Dovoljno je bilo bacanje dobrih fora, ispijanje hladne pive i pričanje zanimljivih ligaških priča. Eto koliko malo čovjeku treba da bi bio ispunjen...



Što je najljepše, oni zbilja imaju naše karakteristike i zbilja smo slični. Safinov nasljednik po obdarenosti je Tore Andre Flo, Larssonov po bečkoj školi prilaženja ženama Inzaghi Jr., dok su Nadal i Boney M pobratimi po iracionalnom trošenju novca na alkohol i gluposti. Što se Ravanellija tiče, on je zanimljiv spoj Recobine zavodničke učinkovitosti i moje mladenačke romantičnosti, a Zanetti bi definitivno mogao nastaviti pisati o mž odnosima kad se ja umirovim. Tko zna, možda čak ode korak dalje i postane zavodnički guru, koji će poučavati nesretnike kako prilaziti ženama. Velik je potencijal u njemu. Zebina bi pak mogao spavati s više žena od Kid Rocka ako bude htio, dok je Tyson neizbrušeni dragulj, od kojeg tek u budućnosti možemo očekivati velike ljubavne uspjehe. U svakom slučaju, mlada Liga ima ružičastu budućnost pred sobom.

Nova sezone počinje u proljeće. Očekuje nas neviđeni vatromet...

10.01.2009. u 00:41 • KomentirajPogledaj komentare (5) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)