Gdje uletiti usred bijela dana?

Osim starih besramnih alkoholičara i pokojeg retardiranog dječaka, velika je rijetkost vidjeti muškarca kako usred bijela dana prilazi zgodnoj curi, počinje s njom pričati i na kraju traži broj mobitela. U Hrvatskoj je uvriježeno da se ljubavne igrice odigravaju preko noći, u disku ili možda uz pomoć poznanika i prijatelja, te eventualno u školi, na faksu ili na nekom tečaju. Dnevni uleti rezervirani su pak samo za najdrskije.

Mnogi će vam reći: ''samo bi totalni manijak ulijetao nepoznatim curama usred bijela dana, to se jednostavno ne radi!'', što nije točno. Zašto bi čovjek bio manijak ako priđe curi s nekim kul komentarom ili pitanjem, pa na kraju razgovora, ako osjeti da ima šanse, pokuša dogovoriti spoj s njom? Zar je toliko bitno što sunce na nebu sja?

Najveća prednost dnevnih uleta je to što apsolutno nemaš konkurencije. Gotovo nitko drugi to ne radi. Osim ako cura nije u šopingu s dečkom, stvarno ti nitko neće smetati ni ubacivati se dok ju zavodiš, što u disku često i nije slučaj, pogotovo ako su se tvoji prijatelji pretjerano napili.

Gdje započeti?

Dnevni uleti katkad nam se čine čak i dosta neprirodni, jer nas društvo tako odgaja. Zbog toga je prosječnom muškarcu jako teško krenuti u te vode. Nema sumnje, zaustavljati žene na ulici i pokušavati ih šarmirati zbilja nema smisla, osim ako nisi vrhunski igrač i manipulator. Početnik u dnevnoj igri mora krenuti polako, od puno lakših misija. Već smo govorili o ženama koje su idealne za vježbu. Uz njih, evo i još nekoliko mjesta na kojima se može izvrsno odigrati po danu.

1. Nacionalna knjižnica u Zagrebu je nevjerojatna! Prije nije bilo toliko vrhunskih djevojaka tamo, pogotovo ne početkom studenog. No, stvari su se promijenile na bolje i to je definitivno postalo top mjesto za dnevne ulete. Ako i nisi učenik ili student, tamo treba redovito odlaziti. Uletiti možeš za stolom gdje ''učiš'', gore u restoranu, dolje u kafiću ili vani ispred zgrade. Bilo da se odlučiš ostaviti joj ružu sa svojim brojem mobitela i kul porukom na njezinom mjestu dok je nema, ili joj uletiš oči u oči, nećeš požaliti. Nacionalna je dobro mjesto i za momčadske ulete, zajedno s frendovima.

2. Trgovine su solidno mjesto za neobavezne ulete. Primjetio sam da se oko povrća u Kerumu i Konzumu uvijek nađe pokoja privlačna djevojka. Ako ništa, uvijek možeš prići s pitanjem gdje što stoji, ili se ponuditi da ćeš joj pomoći izvagati njezinu papriku, a možda je najbolje samo ničim izazvan početi kritizirati ono pečeno pile kojeg debili Kerumovci uvijek loše začine. Ipak, za produktivnost uleta puno je bolji DM. Normalno je da se muškarac loše snalazi u takvom tipu trgovine, pa slobodno možeš cure u detalje ispitivati što kupiti, gdje se to nalazi i koja je najbolja marka. Naravno, ako osjećaš na imaš šanse, na kraju pitaš i za broj mobitela.

3. Prošli tjedan sam prvi put u karijeri dobio broj mobitela u vlaku i odmah sam ga odlučio staviti na popis dobrih mjesta za dnevne ulete. Naravno, suludo je fanatično se voziti vlakom gore-dolje po cijeloj Hrvatskoj dok ne dobiješ broj mobitela, ali ako si već u njemu onda izaberi kupe u kojem sjedi zgodna cura, započni komunikaciju (pljuvanje mizernog HŽ-a i njihovih polupokvarenih lokomitiva je uvijek dobra tema za razbijanje tišine) i tko zna, možda ti se posreći. U vlaku se uvijek nađe simpatičnih i pristupačnih djevojaka.

4. Kad sam išao raditi intervju sa Štulhoferom na Filozofski fakultet, jednostavno nisam mogao vjerovati. More zgodnih studentica u svakom dijelu zgrade! Veliko veselje me obuzelo u tom haremu, urlikao sam poput divljeg kojota od sreće. Nema sumnje, studentska populacija nudi neke od najboljih primjeraka ženskog roda, ali ne izlaze sve privlačne studentice redovito navečer van, dapače. Baš zbog toga treba također ulijetati studenticama na faksu, u menzi, u knjižnici, oko domova, ma na bilo kakvim studentskim događanjima.

5. na izložbama i u muzejima uvijek možeš naći nešto smiješno (frajera na slici koji izgleda kao da nikad nije zbario ili sklupturu koja podsjeća na penis) i onda pitati cure za mišljenje o tome ili samo nabaciti neki blesavi komentar. Tako se probija led na kulturnim mjestima, a hoćeš li doći do ''nečeg višeg'' kasnije ovisi o tvojim komunikacijskim sposobnostima. Sve razvikane izložbe i postave muzeja su dobre za ulete, pogotovo subotom, kad tamo ima najviše privlačnih obrazovanih djevojaka i srednjoškolki.

6. neki misle da je to manijakalno i silovateljski, ali ja ne vidim ništa loše u tome da uletiš curi u liftu svoje zgradurine. Ne moraš je odmah prvi put tražiti broj mobitela, al bar da započneš komunikaciju, pa onda tek drugi ili treći put pokušaj dogovoriti prvi spoj. Među sustanarima postoji određena bliskost i srdačnost, kao na tulumu kad su svi prijateljski raspoloženi jedni prema drugima. To treba iskoristiti.

Nakon što ti postane najnormalnije ulijetati prodavačicama, uslužnim djelatnicama, anketarkama, studenticama, putnicama u vlaku, ženama kulturnih apetita i susjedama u liftu, možeš se baciti na teže misije: prići curi u shoping centru, na tramvajskoj stanici, u tramvaju, na Trgu ispred Sata i onda na kraju nasred ulice, što propagiraju pojedini lokalni zavodnici iz bivše Jugoslavije.

Ovdje smo tek malo zagrebali po površini sfere dnevnih uleta, a ozbiljnija i opsežnija istraživanja na ovu temu na rasporedu su tek na proljeće 2009. godine. Tad će sve biti mnogo jasnije...

06.11.2008. u 12:58 • KomentirajPogledaj komentare (13) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)