Nepotrebne muške predrasude

Kad je u pitanju potraga za potencijalnom partnericom, svako generaliziranje je kontraproduktivno. Zbog predrasuda si muškarci nepotrebno sužavaju izbor i unaprijed donose odluke koje ne moraju uvijek biti pravilne. Čak i ako su stereotipi točni, uvijek postoje iznimke. Dok god bolje ne upoznaš curu, ne možeš sa sigurnošću reći ni kakva je kao osoba, ni na kakve se frajere pali, ni ima li dečka.

Generalizacija i predrasuda ima bezbroj, valjda zato što je uz njih lakše ljudima funkcionirati, jer svijet se čini uređenijim. Ovdje ćemo spomenuti samo one najpoznatije predrasude, koje muškarcima ograničavaju izbor cura na minimum.

1. ''Zgodna je, SIGURNO ima dečka!'' – istina, fizički privlačne cure ne vole biti same i ne moraju biti, jer uvijek je pregršt zainteresiranih kandidata za njih. No, zbog tradicionalno lošeg ukusa, veze lijepih djevojaka često su u krizi, pred prekidom ili se pak nalaze u međufazi između dva frajera koji će se loše odnositi prema njima. Kako god, suludo je zbog dobrog fizičkog izgleda unaprijed odustati. Ako si poradio na svojoj osobnosti i zavodničkoj tehnici, isplati se prići i pokušati...

2. ''Sve se one pale isključivo na novac i skupe automobile!'' – bogati frajeri možda jesu okruženi ljepoticama, i oni se zbilja ne moraju pretjerano truditi da bi im ljubavni život bio ispunjen, no teorija da se sve žene pale isključivo na novac malo je ipak prenapuhana. Zapravo ih se velika većina ne pali, a i one koje se pale moguće je osvojiti, ako im priđeš na pravi način. Zar mislite da su playboyve zečice vjerne Hughu Hefneru? Mo'š mislit, samo čekaju priliku da ga prevare s nekim mlađim i uzbudljivijim. A ako je sponzoruše tog kalibra moguće imati u svom naručju, onda stvarno možemo zaključiti da ogromne količine novca nisu presudne da bi netko bio poželjan muškarac.

3. ''Gle kako se oblači, to dovoljno govori o njoj!'' – kad je ženska odjeća u pitanju, tu predrasudama i generalizaciji nema kraja. Zamislite, jedan je čovjek čak zaključio da ''ako cura nosi bijele ili prozirne hlače, tu večer traži nekoga za neobavezni seks''. Neka ga je sram zbog te izjave.smijeh Odjeća ipak ne čini čovjeka, barem ne u 100% slučajeva. Bilo da cura u svojoj večernjoj toaleti izgleda jeftino, previše skupo ili možda neatraktivno, odstupanja između trenutnog dojma i njezinog pravog izgleda, a također i osobnosti, svakako su moguća.

4. ''Fuj, sluša narodnjake! (ili neku drugu muziku koju ne podnosiš) Znam ja takve!'' – uz muziku koju osoba sluša zna ići i određeni stil života, koji nam možda i ne odgovara. No, danas uglavnom svi slušaju sve, a ako i ne, stupidno je curu prekrižiti zbog tako glupog razloga kao što je muzika. Barem dok ju bolje ne upoznaš.

5. ''Tulavog li lica, mora da je glupa 'ko noć!'' – naizgled neinteligentne djevojke ne moraju biti glupe, iako tako izgledaju. Nitko ne može baš birati svoju facu, s njom se rodi. Najmanje 50% žena s glupavim izrazom lica nisu glupave i vrijedi s njima provoditi vrijeme.

6. ''Iz nekih krajeva cure ne dolaze u obzir!'' – Zagrepčanke, Dalmatinke, Hercegovke, Bosanke, Slavonke, Dubrovčanke, Riječanke, Istrijanke, Zagorke, Međimurke... Neki su dečki skloni diskriminaciji na temelju kraja iz kojeg cura dolazi, najčešće zbog loših iskustava iz prošlosti. Međutim, apsolutno u svakom kraju ima iznimaka, djevojaka koje se ne ponašaju poput svojih sugrađanki, pa ni ograničavanje samo na određene dijelove lijepe naše nije razumna odluka.

7. ''Cura koja spava sa mnom odmah prvu večer nije za ozbiljnu vezu'' – parovi su znali započeti svoje poznanstvo vrućim seksom u prljavom zahodu diskokluba i na kraju se vjenčati. To što je neka cura poželjela tvoje tijelo već prvu večer ne znači uvijek da je laka. Možda to ne radi sa svakim frajerom, a ako i radi, to ništa ne govori o njoj kao osobi, osim da zna uživati u životu. Lijepo je ići polako, ali veze mogu započeti na razne načine, pa tako i seksom prvu večer.

Predrasude bismo mogli nabrajati još jako dugo, no umjesto toga važnije je naglasiti što one zapravo predstavljaju za muškarce: one su dobro isplaniran alibi za pasivnost i nedostatak inicijative...

18.09.2008. u 10:39 • KomentirajPogledaj komentare (18) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)