Kako znati da se curi ne sviđaš?

Nažalost, istina je: koliko god ti bio privlačan muškarac i uspješan zavodnik, uvijek će postojati žene kojima se nećeš sviđati, jer ukusi su različiti. Jednostavno ne postoji alfa mužjak o kojem apsolutno sve cure sanjaju. Čak ni među tv zvijezdama, pjevačima i poznatim sportašima.

Gubiti vrijeme na djevojku koja se nimalo ne pali na tebe je potpuno besmisleno. Poznajem dečke koji su godine i godine života izgubili nadajući se ljubavnoj vezi s curama koje su ih gledale samo kao prijatelje, ili im jednostavno nisu imale srca obznaniti da nemaju šanse, sve dok iznenada ne bi prohodale s nekim drugim.

Muškarac definitivno mora znati procijeniti kolike su mu šanse kod svake cure, i onda na temelju toga odlučiti: ili odustati ili ići do kraja. Gubljenje vremena je potpuno nepotrebna stvar, jer žene nam već na početku jasno daju do znanja ima li smisla ustrajati...

Znati po njezinim riječima

Nema sumnje, najradikalniji način da ti žena pokaže da joj se ne sviđaš su uvrede, psovke i bahaćenje. ''Dečko, daj odjebi!'', ''Goni se!'', ''Makni se, tamo su ti frendovi!'', ''Pusti me na miru, debilu!'', ''Dosadan si!'', ''Dečec, daj si popuši kiticu!'' primjeri su takve komunikacije. Ovakav tip odbijanja neugodan je i izaziva bijes, ali barem ne dovodi u zabludu muškarca u akciji. Uvrede i psovke najčešće doživljavamo prilikom uleta u disko klubovima, a oni hrabriji i prilikom uleta na ulici usred bijela dana. Međutim, kujizam ipak nije toliko rasprostranjen, pa je zbilja rijetkost da te neka cura ispsuje, osim ako totalno ne pretjeraš s dosađivanjem.

Neke djevojke pak koriste svog najčešće izmišljenog dečka da bi ti pokazale da nemaš šanse. Obično ga iskusno ubace već u drugoj trećoj rečenici razgovora: ti nešto kažeš, a ona ''Ma da? A moj dečko...bla bla bla''. Nakon toga ova nimalo bezobrazna, ali odlučna djevojka nastavlja spominjati svog imaginarnog dečka u gotovo svakoj rečenici, pokazujući da ju samo on zanima, a od tebe želi da se što prije makneš od nje.

Mnoge žene žele na lijep i kulturan način otjerati udvarača. Njima nije u cilju povrijediti tvoje osjećaje, ali svejedno se pokušavaju što prije maknuti, pa koriste neke od prokušanih metoda, tipa ''Frendica mi je sama, moram ići''. Često su izuzetno kreativne u svojoj misiji, izmišljajući razloge zbog čega moraju prekinuti vaše druženje. ''Ne mrem do kasno biti vani'', ''Nemam love na mobitelu, neću ti se moći javiti'' i još bezbroj raznoraznih drugih odjeba, koji nisu tako očiti na prvi pogled, ali ti zapravo jasno daju do znanja na čemu si.

Nažalost, nisu sve cure odlučne odmah na početku. Neke nezainteresirane će ti dati broj mobitela i otići s tobom na kavu ili u šetnju, jer jednostavno ne znaju kako otjerati onog tko je višak ili im je možda žao. Međutim, kad voda dođe do grla, a ti nešto pokušaš, tek tada slijedi odbijanje u obliku neke od stoput čuvenih fraza. Najčešći odjeb tada je ''Nema kemije''. To je argument protiv kojeg se ne možeš boriti, jer svoj kemijski sastav ne možeš mijenjati. Zato je taj odjeb tako popularan. One iskrenije ti kažu ''Ne sviđaš mi se'' ili ''Nisi moj tip'', a kreativnije djevojke koriste ''Nema mi se trenutno dečka!'' ili ''Sviđa mi se jedan drugi''.

Postoje još tri klasične izjave koje jasno pokazuju da joj se ne sviđaš: 1) ''Sladak si, al nije u tebi problem, nego u meni'', 2) ''Možemo biti samo prijatelji'' i 3) ''Nisam preboljela bivšeg''. Nikako ne smijemo nasjesti na dvosmislenost tih riječi i nastaviti se nadati. To su čista odbijanja i treba ići dalje. Kad to čuješ, to znači da si vjerojatno zabrljao negdje u fazi upoznavanja. Povratka više nema.

Znati po njezinom govoru tijela

Kao što odmah možeš skužiti pali li se djevojka na tebe već po njezinom izrazu lica, isto tako možeš registrirati i žensku nezainteresiranost. Najvažnije su oči. U očima piše sviđaš li se nekoj curi ili ne. Ako joj se sviđaš, njezine su oči krupne i sjajne, gledaju te na požudan način. Ako joj se ne sviđaš, oči su joj bezizražajne, hladne. Ona te ne može dugo gledati u oči, koluta očima, gleda u pod ili svugdje samo ne tebe. To je dovoljan dokaz da se makneš. Nema smisla forsirati kad u očima nema vatre.

Ostatak tijela također jasno govori želi li cura tvoje društvo. Ako se odmiče od tebe, nikad ne dira svoju kosu, ne smije se, namrgođena je i živčana, bolje pobjeći što dalje. Nekad je lako uočiti seksualnu energiju u njoj, koja ti govori ''Primi me, poljubi me, svidjet će mi se!''. Međutim, nekad ti je odmah jasno da joj takve stvari uopće ne padaju na pamet, pa joj se zahvališ na odjebu i samo kreneš dalje.

Zanimljivo, postoji i radikalni odjeb tijelom. To je kad uletiš, a ona ti samo okrene leđa, pokazujući tako da ne zavrjeđuješ ni njezine riječi, a kamoli djela. Karakterističan je za jako umišljene djevojke, ali i za jako prestrašene.

Govor tijela puno jasnije pokazuje sviđaš li se curi ili ne. Riječi možeš vrlo lako krivo protumačiti, no zato ženske oči ništa ne mogu sakriti..

Saznati pomoću mobitela

Kada dobiješ broj mobitela od cure, stvari tek postaju zanimljive. Mnoge vole iz pristojnosti dati broj moba, a onda se poslije ne javljati na njega. Nikad mi nije bilo jasno zašto. Tko zna, možda se dan poslije djevojka pokaje što je dala broj, ili otrijezni i shvati svoju pogrešku, pa radikalno promijeni svoje želje.

Dakle, nevraćanje poziva ili poruka najpoznatiji je odjeb putem mobitela. Čovjek se u tim situacijama upita da li je uopće dobio pravi broj. Zbilja, cure katkad i izmisle broj kojeg dijele. Jednom sam prilikom dobio broj moba, na koji mi se sljedeći dan javio stanoviti Nebojša.

Nejavljanje je zapravo dosta nekulturno, a o davanju krivog broja da i ne govorim. No, i pristojne djevojke imaju svoje pristojne metode da ti pokažu da si nepoželjan. Najpoznatija metoda je ''Nikad slati prva poruku ili ne daj Bože nazvati!'' Dakle, ona uredno vraća poruke, onako čisto iz pristojnosti, ali nikad ne šalje prva, jer ju komunikacija s tobom ne zanima. Druga metoda, koja je zapravo dio ove prve, jest ''Vraćam samo ako je upitnik na kraju.'' Dakle, djevojka će ti vraćati poruke samo ako na kraju poruke stoji upitnik, to jest, ako ju nešto pitaš. U protivnom, mobitel će mirovati. To dovoljno govori koliko joj se sviđaš.

Tu je i klasična metoda ''Nemam love na mobu.'' Kad nekom ideš na živce i ne želi tvoje poruke, opravdat će nekomunikaciju s tim da nema love na mobitelu. Najčešće je to obična laž, a istina glasi ovako: ''Nemam dovoljno love na mobu da je trošim na nekog poput tebe.''

Odjebi putem SMS-a fascinantna su stvar. Ono zanimljivo je da se ne odnose samo na muško-ženske odnose. Ove metode koriste se i među prijateljima i poznanicima, kako bi se nekome pokazalo da nije poželjan. Iskusni zavodnici zbog toga su odlučili potpuno odbaciti SMS poruke i preći na pozive, jer tako izbjegavaju zavlačenje, a puno lakše ugovaraju kave, šetnje ili neki drugi tip druženja s curama.

Nema sumnje, njezine riječi, oči, tijelo i sms poruke jasno ti mogu pokazati sviđaš li joj se ili ne, i na to treba obratiti pažnju.

12.11.2008. u 13:38 • KomentirajPogledaj komentare (18) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)