Drskost! Drskost!! Drskost!!!

Henrik Larsson drsko je zabijao za Celtic

Već mnogo puta opjevana tužna priča, o dobrim dečkima koji se zbog svoje neprivlačne osobnosti nepravedno nalaze na samom dnu liste poželjnih mužjaka, možda ipak nije toliko nelogična. Nije dobrota ono što odbija djevojke, koliko se god to nama na prvi pogled činilo. Svijet u kojem živimo ipak nije toliko mračan. Radi se o nečem drugom: nedostatku drskosti, ključne vrline za svakog muškarca.

Nema sumnje, dobrim dečkima nedostaje drskosti. Oni igraju na sigurno: po pravilima i bez rizika, jer društvo u kojem živimo naizgled pozdravlja takvo ponašanje. No, ako malo bolje pogledamo, najuspješniji ljudi na svijetu svi su odreda riskirali da bi stigli ovdje gdje su sad. Dakle, još jednom su nas prevarili kad su nas kao male učili da budemo dobri i ponašamo se po pravilima. Bez rizika nema uspjeha. Pogotovo u ljubavnoj sferi.

Drskost je vrlina koja ti omogućuje da neokrznut prolaziš kroz zamke. Ti moraš biti dovoljno drzak da činiš ono što se deklarativno smatra negativnim, ali se zapravo pritajeno traži od muškarca. Pozitivna drskost svodi se na probijanje lažnih granica i dolaska do onih pravih, po kojima se može živjeti život punim plućima.

Za muškarca je drskost iznimno važna u svim ključnim fazama zavođenja:

1. Izbor željene djevojke – samo drzak muškarac može bez ikakvih problema prići curi koja je stoput zgodnija od njega. Misao ''ona je savršena, i zaslužuje nekog tko je na njezinom nivou'' past će na pamet nekom tko igra po pravilima i voli živjeti u logičnom svijetu. No, ženski ukus je nedokučiv, kako znanstvenicima, tako i običnim smrtnicima. I zato drski ulet opako zgodnoj curi može dovesti do ljubavnog uspjeha, pogotovo ako si prije toga poradio na svojoj osobnosti i zavodničkoj tehnici. Ne postoje ''bariteljske kaste''.

2. Prilaženje – uočiti nepoznatu curu koja ti se sviđa, pa joj prići i započeti razgovor, nije nimalo ugodan čin, jer u sebi sadrži rizik. Ona ti može okrenuti leđa, izvrijeđati te ili ti svojim gestama pokazati da je nimalo ne zanimaš. Čak i ako ti je prije toga davala signale! Za taj čin upadanja u njezin život i prezentiranja sebe kao nečeg njoj poželjnog, potrebna je solidna razina drskosti. Mnogi ju nemaju, pa se orjentiraju na sigurne varijante: prijateljice od poznanika, kolegice s faksa ili s posla i žene koje već od prije poznaju. To ne mora biti veliki hendikep, ali svakako sužava izbor potencijalnih partnerica.

3. Prvi poljubac – kada bi znastvenici izmislili sirup, čaj, energetski sok ili jednostavno tabletu koja enormno povećava drskost, vjerujem da bi veći dio muške populacije konzumirao taj proizvod prije pokušaja prvog poljupca! Valjda je zato toliko popularan alkohol. Riječ je o definitivno najtežem činu u cijelom procesu zavođenja, nakon kojeg je sve lakše ako uspješno prođe. Čak i ako je očito da te ona želi, za prilazak glavom i naslanjanje usana na njezine potrebna je hrabrost i odlučnost. No, drskost ti može donijeti i puno više, ako si spreman na totalni rizik. Mnoge cure priželjkuju drski iznenadni poljubac u stilu crnomanjastih junaka meksičkih sapunica i tek nakon toga će ti pokazati svoju naklonost. ''On je pravi strastveni muškarac'', pohvalit će se svojim prijateljicama poslije. Pravi, zato što si drzak. A isto tako si mogao pobrati žestoku šamarčinu kod neke druge. Ništa bez rizika...

Zašto su ženama toliko privlačni drski muškarci, spremni na rizik? Jer baš to njima nedostaje. Cure više od svega vole igrati rutinski i potreban im je netko odvažan tko će voditi ljubavnu igru. Za njih je strah od rizika preveliki zalogaj, pa ga prepuštaja nama da se s njim nosimo kako znamo.

Prirodno odvažnim muškarcima, koji su spremni živjeti punim plućima, drskost nije problem. No onima koji imaju čitav niz blokada u glavi, uzrokovanih raznim negativnim utjecajima, strahovima i traumama, definitivno jest. Zbog toga se radije odlučuju igrati kukavički na sigurno, čekajući da nešto padne s neba. Na kraju se moraju zadovoljiti ''ljubavnim mrvicama'', promatrajući kako u lijepim stvarima uživaju drugi.

Muškarac se mora boriti protiv svojih frustracija i trauma, a drskost je jedna od vrlina kojoj treba težiti pri promjeni svoje osobnosti. Nije nimalo lako rušiti zidove kojima su okružen, no to je nužno...

Drskost pomaže muškarcu da probije granice u svojoj glavi koje mu je okolina nametnula, i da živi život kakvog zbilja zaslužuje. Međutim, ako u svojoj drskosti odeš predaleko, onda to postaje nešto sasvim drugo. Silovatelji, nasilnici, ubojice, socijalno neprilagođeni manijaci – njima drskosti ne manjka, dapače. Oni su jednostavno otišli sa svim tim predaleko. I baš zbog takvih ova riječ ima uglavnom negativne konotacije, a mnogim će se curama dići kosa na glavi kad je čuju, iako im se muškarci skloni riziku i preuzimanju inicijative jako sviđaju.

Dakle, moramo razlikovati pozitivnu i negativnu drskost. No, pravi muškarac znat će gdje se prave granice nalaze. Dobitna formula glasi: uvijek se drsko boriti za sebe i svoje snove, ali određeno poštovanje prema drugim ljudima i njihovim životima definitivno treba imati.

15.09.2008. u 11:38 • KomentirajPogledaj komentare (13) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)