Zadovoljiti se ''minornim''

Što može motivirati muškarca na ulazak u vezu s curom koja je puno nivoa ispod njega, kako fizičkim izgledom, tako i osobnošću? Zašto se pojedinci zadovoljavaju minornim, umjesto da teže vrhunskom? Tko li je pobogu kriv za postojanje svih tih ''nelogičnih'' ljubavnih parova na ovom svijetu!?

Iako se današnjem modernom muškarcu naizgled teško može dogoditi da završi u zagrljaju djevojke koja ga ne zaslužuje, svejedno šetajući gradom redovito viđamo čitav niz frajera koji su se zadovoljili neuglednim ženama, a također i većina nas osobno pozna djevojke naših prijatelja za koje nam nije jasno zašto ih oni trpe. Čini se da je potpisivanje kapitulacije i zadovoljavanje nedovoljno dobrom curom najnormalnija stvar u našoj okolini.

Zanimljivo, baš zgodni muškarci dosta često izvlače ''kraći kraj'', kad je u pitanju izbor partnera. ''On je neodoljivo sladak,'' sve djevojke govore kad ga vide, no eto njega u zagrljaju neugledne, dosadne i iznimno iritantne vještice. Ščepala ga je i više ne pušta. Vjerovali ili ne, velik broj ženama fizički privlačnih muškaraca uspjelo je upropastiti sav svoj potencijal. Jedan moj prijatelj izgleda kao Apolon, no mogu reći da sam ostao šokiran kad sam ovaj vikend upoznao curu s kojom on ''muti'' u zadnje vrijeme. To se zove neizbirljivost...

Najčešći razlog ''podbacivanja'' i ulaženja u bljutavu neatraktivnu vezu svakako je to što mnogi dečki ne cijene sami sebe. Oni misle kako nisu dovoljno dobri da bi osvojili hvalevrijednu djevojku. ''Mogu biti sretan ako me ijedna bude voljela,'' klasično je razmišljanje karakteristično za nesamouvjerene muškarce.

Lijenost, nedostatak ambicioznosti i ''Dudekov mentalitet'' također doprinose stvaranju takvih neprirodnih parova. Lijenost je moderna bolest čovječanstva, a pojedini dečki toliko su lijeni da se ne želi nimalo potruditi, i sretni su s bilo kakvom curom, tek toliko da ispune tu sferu svog života. Nedostatak ambicioznosti siguran je put prema nezadovoljavajućoj vezi. Muškarac mora imati pobjednički mentalitet da bi osvojio fenomenalnu curu. Gubitnički ''Dudekov'' mentalitet jamči konstantne poraze, i na kraju brak s vješticom, koja će se zvati Barica ili Regica.

Tradicionalizam isto možemo ubrojiti među uzroke ''zadovoljavanja bilo čime''. Neki su muškarci odgojeni da s određenim brojem godina moraju pod hitno naći ženu i nakon toga počinju raditi na svom potomstvu. Kad dođe trenutak za ženidbu, takvi momci nemaju vremena za opsežnu potragu, nego prave dijete prvoj koja naiđe, na veliko oduševljenje svoje i njezine rodbine.

Tu je i fanatična želja za seksom, koju ne smijemo zanemariti. Postoje mužjaci kojima je seks toliko bitan i spremni su penetrirati bilo gdje, samo da bi olakšali mošnje. Privlačne djevojke, ružne žene, ovce ili koze – njima je svejedno. Ako već mogu izbjeći snošaj sa životinjama, tim bolje. Za njih su neprivlačne žene premija.

Potpadanje pod žensku manipulaciju također vodi u propast zvanu mizerna ljubavna veza. Nisu samo muškarci ti koji znaju vrtjeti svoje partnerice oko malog prsta. Dapače, mnoge djevojke to vrlo vješto rade svojim izabranicima. Ako nisi dovoljno psihički čvrsta osoba, neka vještica možda će i tebe ''začarati'' i učiniti svojim robom do kraja života.

''Greška u koracima'' iliti neodgovorno ispuštanje sjemena u vaginu nezanimljive i neatraktivne djevojke isto te može koštati ljubavne karijere. Ako nekom napraviš dijete, preostaje ti ili ući u brak ili kukavički pobjeći. I jedno i drugo zvuči grozno. Dakle, blesavo se ševiti bez kondoma s nekom koju ne misliš ženiti ne dolazi u obzir, ako ti je stalo do samog sebe.

Kao posljednji argument u prilog stvaranju ''nelogičnih'' ljubavnih parova ide činjenica da mnogi ljudi imaju stav: ''ne vrijedim ako nemam curu''. To je prilično nazadno razmišljanje, ali teško ga je iskorijeniti. Rezultat takvog stava ulaženje je u veze na brzinu i s bilo kim.

Muškaraca koji su se zadovoljili neuglednim ženama ili totalnim vješticama ima mnogo. Ipak, djevojke nas i dalje šiju za svjetlosnu godinu po tom pitanju. Iznimno je malo dobrih cura koje su u vezi s frajerima koji ih zaslužuju, kako svojom osobnošću, tako i svojim fizičkim izgledom. Ako igdje ima nelogičnosti, onda ih ima uz privlačne djevojke i njihove partnere.

Riječ je o temi o kojoj bi se mogle napisati debele knjižurine, a ja vjerojatno nisam kompetentan da bih pisao o tome, s obzirom da mi nisu baš posve jasni kriteriji prema kojima žene odlučuju koji je dečko poželjan, a koji nije. Neka inteligentna djevojka možda bi nam bolje objasnila ovaj fenomen. Prema mom mišljenju, glavni uzroci groznih veza u koje ulaze hvalevrijedne djevojke su sljedeći: ne cijene dovoljno same sebe, stav ''ne vrijedim ako nemam dečka'' još je jače izražen kod njih i tjera ih u ralje mizernih frajera, a također su neodlučne, podložne manipulaciji te ih privlače pećinski sirovi muškarci, vjerojatno zbog genetike.

Koliko god bilo čudno gledati oko sebe parove koji nikako ne bi smjeli egzistirati, teško je reći jesu li takve pojave pozitivne ili negativne, gledano iz našeg sebičnog kuta. Činjenica što ne postoji na svijetu podjela na kaste, što se tiče fizičkog izgleda, i svatko ima pravo na svakog, iznimno je pozitivna. Uvijek se možeš nadati vrhunskim zavodničkim uspjesima. Što se osobnosti tiče, tu situacija nije tako ružičasta, pogotovo ako si iznad drugih po tom kriteriju. Čini se da oni s najmizernijom osobnošću mogu ostvariti nevjerojatne ljubavne rezultate.

Nema nekog logičnog pravila koje će određivati tko zaslužuje koga. Ljubavna sfera totalni je kaos. Ipak, bez obzira na sve poteškoće, muškarac koji cijeni samog sebe nikako si ne bi smio dopustiti ulazak u ozbiljnu vezu s curom koja ga neće emocionalno i fizički zadovoljiti. Bolje biti sam i u potrazi nego priznati poraz i ući u vezu koja će te činiti nesretnim.

12.10.2008. u 23:44 • KomentirajPogledaj komentare (51) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)